Ontmoet Bart

Benieuwd wat collega's doen bij MGD? Maar ook vooral hoe ze het zelf vinden? Bart: “Het is geen functie die je zomaar ergens anders vindt. Ik heb een half jaar ergens anders gewerkt, maar ben uiteindelijk teruggekeerd. Hier focus ik me niet op één onderdeel, maar is het mogelijk om juist breder te kijken wat nodig is voor de organisatie.”

Stel jezelf eens voor...

Naam: Bart Ensing  
Functie: consulent gegevensbeheer
Carrière bij MGD: werkt sinds 2010 bij MGD. Vanaf 2020 in deze functie, met focus op implementatie én functioneel beheer van Microsoft 365 waarbij het informatiebeheer centraal staat.

Wat doe je als consulent gegevensbeheer?

“Mijn werk gaat over het functioneel beheer van Microsoft 365, de service rondom dit platform en het beheer van de informatie van de gemeenten. Met ons team denken we na over vragen als: hoe en waar slaan we informatie op, hoe houden we het toegankelijk en hoe kan het Microsoft platform hierbij helpen?

Ik ben in 2010 begonnen op de DIV-afdeling en ben daarna doorgegroeid naar deze functie. Sinds 2020 houd ik me bezig met het functioneel beheer van Microsoft en de implementatie hiervan in onze organisatie. Ook beantwoord ik veel gebruikersvragen. Daarnaast ben ik betrokken bij het ontwikkelen van applicaties en de implementatie van nieuwe mogelijkheden. Informatiebeheer is daarbij echt een aparte tak van sport. We zorgen ervoor dat informatie toegankelijk is en na een bepaalde periode vernietigd of overgedragen kan worden. Daar zijn specifieke werkprocessen voor. Mijn taak is het op het juiste moment en op de juiste manier aanbieden van oplossingen.”

Wat vind je het leukste in je werk?

“Het samenwerken met directe collega’s vind ik het leukst. In gesprek gaan met gebruikers over hun behoeften, nadenken over wat er beter kan en wat er mogelijk is, vind ik erg leuk. Het bedenken van oplossingen is echt mijn passie.”

Waar kijk je met trots op terug?

“Ik ben trots op het neerzetten van het zaaksysteem. Dit is een systeem dat twee andere applicaties heeft vervangen. Het was een grote klus, maar ik ben er trots op dat het gelukt is. Daarnaast ben ik blij met de doorontwikkeling van de Microsoft-omgeving. Denk aan applicaties als Teams en de inzet van het Power Platform, die we steeds beter laten aansluiten bij de behoeften van de collega’s.”

Verbinden of vernieuwen?

“Ik kies dan toch voor vernieuwen. Het platform ontwikkelt zich snel en het is mijn taak om deze nieuwe functionaliteiten in te zetten voor de organisatie. Tegelijk zorgt dit ook voor verbinding.”

Waarom MijnGemeenteDichtbij?

“Gewoon omdat ik het werk zo leuk vind. Dit heeft te maken met een aantal directe collega’s met wie ik fijn samenwerk. Het is geen functie die je zomaar ergens anders vindt. Ik heb een half jaar gedeeltelijk ergens anders gewerkt, maar ben uiteindelijk teruggekeerd. De functies daar waren veel meer afgebakend en hier ervaar ik veel meer ruimte en vertrouwen. Dat maakt het juist interessant. Dat is wat ik hier kan doen.”

Meer weten?