Ontmoet Brent

Benieuwd wat collega's doen bij MGD? Maar ook vooral hoe ze het zelf vinden? Brent: “Je voelt je gewaardeerd en gezien in de organisatie en dat is heel fijn. Ik ben nu al op de helft van mijn stage. Dat vind ik best jammer.”

Stel jezelf eens voor...

Naam: Brent Bax 
Functie: stagiair Burgerzaken en HR 
Carrière bij MGD: loopt stage vanaf september 2023. Het is een combinatiestage bij Burgerzaken en HR. Dit zijn drie dagen bij Burgerzaken en twee dagen bij HR.

Wat doe je als stagiair binnen MijnGemeenteDichtbij?

“Ik werk drie dagen bij Burgerzaken en richt me voornamelijk op de frontoffice. Daar ben ik dienstverlenend naar de inwoner toe. Klantcontact is daarbij belangrijk. Bij HR werk ik twee dagen mee. Daarnaast word ik betrokken bij diverse afspraken en zie ik hoe alles in het systeem wordt verwerkt. Het is superbreed en daardoor erg leuk om te volgen. Ik volg de opleiding Recht & HR en zit nu in mijn tweede jaar. Deze stage duurt een half jaar en ik krijg nu echt gevoel bij de werkzaamheden in de praktijk.”

Wat vind je het leukste aan je stage?

“Bij Burgerzaken waardeer ik vooral het contact met inwoners en het verlenen van diensten aan hen. Bij HR is dat echt de diversiteit aan werkzaamheden. Zeker bij werving en selectie vind ik het erg interessant om te zien hoe dit proces verloopt.”

Waar kijk je met trots op terug?

“Ik heb bij Burgerzaken de unieke kans, of het geluk, dat ik precies stage loop tijdens de verkiezingen. In deze periode word ik meegenomen in alle voorbereidingen. Dit proces van dichtbij meemaken vind ik indrukwekkend en uniek. Vanaf het begin van mijn stage mocht ik overleggen hierover bijwonen. Zo werk je echt naar de verkiezingsdag toe. 
 
De dag van de verkiezingen zelf is heel bijzonder. Daar kijk ik naar uit. Ik ben nog minderjarig, maar ga nu wel voor het eerst de andere kant van stemmen zien. Zo’n dag verloopt van ’s ochtends vroeg tot middernacht en dat lijkt me heel bijzonder om mee te maken. In de ochtend ga ik mee om de burgemeester te assisteren, daarna maken we een rondje langs de stembureaus en ’s avonds mag ik mee stemmen tellen.”

Verbinden of vernieuwen?

“Vanuit mijn functie bij Burgerzaken kies ik voor verbinden. Je bent echt bezig met de inwoner om die zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bij HR juist vernieuwen, omdat je zo relevant mogelijk wilt zijn voor de collega’s. Meegaan met de technieken, om het zo makkelijk mogelijk te maken voor iedereen.”

Waarom MijnGemeenteDichtbij?

“Ik vond de vacature op Stagemarkt en werd uitgenodigd voor een gesprek, waarbij ook de mogelijkheid voor een combinatiestage bij twee afdelingen werd aangeboden. Voor mij een unieke kans om veel van te leren. Mijn hoofddoel was om zoveel mogelijk dingen van de organisatie te zien. Dat lukt zeker met deze stage. Hele fijne, mooie en leuke afdelingen en wat ik tot nu toe heb gezien, had ik niet verwacht. Er zit zoveel achter de werkzaamheden en dienstverlening van de gemeente: dat verbaast me echt. 

Het valt me echt op hoe collegiaal iedereen is. Er worden leuke, persoonlijke dingen aan je gevraagd en dat maakt dat mensen echt oprecht geïnteresseerd zijn. Je voelt je daardoor gewaardeerd en gezien in de organisatie en dat is heel fijn. Ik ben nu al op de helft van mijn stage. Dat vind ik best jammer.” 

Meer weten?