Ontmoet Chaymae

Benieuwd wat collega's doen bij MGD? Maar ook vooral hoe ze het zelf vinden? Chaymae: “Ik ben trots dat ik deel uitmaak van een cluster, een team, dat een hands-on mentaliteit heeft.”

Stel jezelf eens voor...

Naam: Chaymae Majiti  
Functie: adviseur grondstoffen en reiniging  
Carrière bij MGD: heeft sinds 2022 als zelfstandig ondernemer voor MGD gewerkt. Daarbij verantwoordelijk voor onder andere (afval)registraties en de AfvalWijzer. Sinds mei 2023 in dienst in de huidige functie. 

Wat doe je als adviseur grondstoffen en reiniging?

“Als adviseur zorg ik samen met mijn collega's voor de beleidsvoering, het overzicht en goedlopende processen om als gemeente het restafval nog beter te scheiden. Een groot deel van het huishoudelijk restafval bestaat namelijk uit waardevolle grondstoffen. In deze functie ben je echt bewust bezig met werken aan een wereld zonder afval. Je moet hier natuurlijk persoonlijk ook volledig achter staan, en dat doe ik zeker. De circulaire economie is ontzettend belangrijk voor onze volgende generaties.

Het beleid dat we vaststellen, vertalen we naar de dagelijkse uitvoering. Hoe kunnen we de genomen besluiten het beste in de praktijk brengen? Natuurlijk altijd specifiek gericht op grondstoffen en reiniging: dit omvat bijvoorbeeld de inzameling van huishoudelijk afval, maar ook de organisatie rondom de milieustraten. Ook zijn we bezig met aanbestedingen om onze doelstellingen op weg naar een circulaire economie te behalen. Daarbij is het contact bij de gemeente met collega’s ook erg belangrijk.”

Wat vind je het leukste in je werk?

“Heel duidelijk: het bewaken van overzicht en goedlopende processen. Daarnaast vind ik het leuk om inwoners te spreken. Hoewel ik niet dagelijks contact met ze heb, is het wel leuk om hun verhalen te horen. Wat kan beter? Zo kan ik checken of dat wat we doen ook echt werkt.”

Waar kijk je met trots op terug?

“Ik ben trots dat ik deel uitmaak van een cluster, een team, dat een hands-on-mentaliteit heeft. Het mooiste is dat je eigenlijk dagelijks tijdens je werk bepaalde kennis en ervaring met elkaar deelt. Het is fijn om collega’s om je heen te hebben die dezelfde mentaliteit hebben en die niet terugdeinzen voor bepaalde werkzaamheden. We behalen samen onze doelen en doen daarbij ons uiterste best om de inwoners de beste service te bieden.”

Verbinden of vernieuwen?

“Verbinden. Binnen mijn werk ben ik veel en graag bezig met het aangaan van gesprekken met collega’s en partijen in de afvalketen. Dit om ze te binden aan onze doelstellingen. Dat is belangrijk, want alleen met alle schakels in een proces kun je een doel behalen of optimaliseren, dus ik ben zeker verbindend bezig.” 

Waarom MijnGemeenteDichtbij?

“Het contact, de collega’s, de ruimte voor ontwikkeling: dat is voor mij heel belangrijk in een baan. Daarnaast werk je voor twee gemeenten. Hoe vaak komt dat voor? Dat houdt het heerlijk afwisselend. Ik ga oprecht met een brede glimlach elke dag naar mijn werk.”

Meer weten?