Ontmoet Fatima

Benieuwd wat collega's doen bij MGD? Maar ook vooral hoe ze het zelf vinden? Fatima: “De ruimte en flexibiliteit die je krijgt bij MijnGemeenteDichtbij maken het elke dag weer een feestje om te werken!”

Stel jezelf eens voor...

Naam: Fatima van Kollenburg -Chenti 
Functie: content designer  
Carrière bij MGD: in 2017 gestart bij het team Communicatie en daarna overgestapt naar team Online. 

Wat doe je als content designer?

“Ik schrijf altijd met de pet van de inwoner op. Ik denk daarbij vooraf na of het als inwoner belangrijk is bepaalde informatie te krijgen. Vervolgens bekijken we op welke manier we die informatie gaan overbrengen. We communiceren online natuurlijk via onze website, maar ook via intranet, social media en diverse online formulieren. Daarbij bewaak ik alle reacties op deze berichten, houd ik de ontwikkelingen op social media in de gaten en ben ik op de hoogte van wat er intern speelt binnen de gemeenten. Ik schakel veel met collega's binnen en buiten ons team en kijk wat belangrijk is. Je moet dus goed overzicht kunnen houden.”

Wat vind je het leukste in je werk?

“De afwisseling in mijn werk en het contact met collega's vanuit verschillende afdelingen, daar krijg ik energie van. Of het nu gaat over het meedenken en uittesten van de nieuwste updates van het contentmanagementsysteem, of over een brainstorm met een collega van de vakafdeling; het zorgt voor de variatie. Ik denk steeds na: hoe gaan we dit vertellen? Ik sta dicht bij onze inwoners en dat vind ik erg leuk.”

Waar kijk je met trots op terug?

“Dan moet ik toch meteen denken aan ons ‘complimentenmapje’ in de gezamenlijke mailbox. Daar zitten mooie woorden in, van collega’s en inwoners. Het is goed om daar soms naar te kijken. We zijn vaak druk, maar een succes mag je ook vieren natuurlijk!”

Verbinden of vernieuwen?

“Ik breng mensen graag samen. Heb je een idee? Ik koppel je graag aan de juiste persoon, binnen en buiten de organisatie. Daarbij blijf ik natuurlijk altijd vernieuwen, zodat je – als inwoner – altijd de beste info krijgt.”

Waarom MijnGemeenteDichtbij?

“Weggaan? Nooit aan gedacht. Flexibiliteit, balans tussen werk en privé en ruimte voor eigen ideeën. Daarom werk ik hier al ruim zes jaar. Ik leer elke dag nog, als professional en als mens. Erg waardevol!”

Meer weten?