Ontmoet Frank

Benieuwd wat collega's doen bij MGD? Maar ook vooral hoe ze het zelf vinden? Frank: “Je hebt vooraf aannames die vaak niet terecht blijken. Hoe betrokken en hardwerkend de medewerkers zijn, verandert het typische beeld van een ambtelijke organisatie.”

Stel jezelf eens voor...

Naam: Frank Ballon  
Functie: teammanager bestuurlijke ondersteuning
Carrière bij MGD: werkt sinds 1 september 2022 bij MGD. Zorgt voor een goede planning van werkzaamheden voor vier verschillende teams van de gemeente.

Wat doe je als teammanager bestuurlijke ondersteuning?

“Ons team bestaat uit vier verschillende subteams: Communicatie, Openbare Orde en Veiligheid, Wijkmakelaars en het Bestuurssecretariaat. Het verbindende element tussen deze teams is bestuurlijke ondersteuning. Alle teams zijn erop gericht om het bestuur zo goed mogelijk te ondersteunen. Mijn hoofdtaak is zorgen voor continuïteit van de werkzaamheden. Na 25 jaar in verschillende functies in het bankwezen te hebben gewerkt, merkte ik dat de organisatie behoorlijk veranderde. Ik ging op zoek naar iets dat beter bij mij past en kwam uit op deze leuke functie. Ik heb een baan gevonden die past bij mijn eerdere ervaring én veel nieuwe energie geeft. 

Ik ben vaak op kantoor en de collega’s van onze teams werken op twee locaties. Meestal begin ik de dag op het ene kantoor en eindig ik op het andere. Ik ben veel onderweg. Tussendoor ben ik bezig met allerlei communicatie en heb ik regelmatig overleg met andere teammanagers. Mijn werk bestaat meestal uit interactie met collega’s, maar ook met externe partijen zoals de brandweer, politie en veiligheidsregio’s.” 

Wat vind je het leukste in je werk?

“Voor mij persoonlijk zijn het de teams en de mensen zelf. Het ontwikkelen van teams én individuen geeft mij veel voldoening. Bij MGD zie ik hier echt veel ruimte voor. Verder doe ik mijn werk echt voor de inwoners. De dynamiek tussen de raad, het college en het bestuur is voor mij een boeiende leercurve. Een team is een team, ondanks de branche of organisatie waarin een team bestaat. Aan mij de taak om het met mijn aanpak ook een goed functionerend geheel te laten worden én blijven.”

Waar kijk je met trots op terug?

“Ik ben echt trots op de basis die we hebben hersteld. Bij ieder team waren er openstaande vacatures en zelfs één team moest compleet opnieuw worden opgestart. Sinds januari staan er geen vacatures meer open, wat ik erg fijn vind. De teamsfeer is veranderd; er is nu meer duidelijkheid over rollen en taken. We hebben kwetsbaarheden aangepakt en daarin goede verbeteringen doorgevoerd. Dit was alleen mogelijk omdat iedereen openstond voor verandering. Dat zegt veel over de mensen bij MGD.”

Verbinden of vernieuwen?

“Verbinden is the key. Hier valt altijd winst te behalen, zowel intern als extern. De teams die ik aanstuur, hebben dit element allemaal in hun werkzaamheden en daar ben ik erg blij mee. Zonder verbindingen kom je echt helemaal nergens.”

Waarom MijnGemeenteDichtbij?

“De snelheid en concreetheid van de organisatie spraken mij enorm aan. Dit verraste mij al tijdens het sollicitatieproces. Je hebt vooraf aannames die vaak niet terecht blijken. Hoe betrokken en hardwerkend de medewerkers zijn, verandert het typische beeld van een ambtelijke organisatie. Ik begrijp wel waar dat beeld vandaan komt, maar als je midden in zo’n organisatie stapt, zie je ook hoe mensen zich inzetten voor verandering.  

Het belangrijkste voor mij is dat ik zelf de regie heb, en dat is hier zeker het geval. Ik heb veel geleerd over hoe een gemeente functioneert. Het Talent Ontwikkel Programma (TOP) is een geweldig initiatief en echt niet alleen voor jongeren. Er wordt gekeken naar positionering en toekomstvisie. Van iedereen, dus ook voor de oudere collega. Helemaal top!”

Meer weten?