Ontmoet Henny

Benieuwd wat collega's doen bij MGD? Maar ook vooral hoe ze het zelf vinden? Henny: “Juist de koffiepraatjes zijn voor mij heel waardevol. Ik wil aanwezig en zichtbaar zijn, dan weet ik wat er speelt in de organisatie en kan ik iedereen zo goed mogelijk adviseren.”

Stel jezelf eens voor...

Naam: Henny Fransen 
Functie: financieel consultant Ruimtelijke, Maatschappelijke en Economische Ontwikkeling (RMEO)
Carrière bij MGD: in 2021 gestart, na jaren gewerkt te hebben bij andere gemeenten.

Wat doe je als financieel consultant RMEO?

“Wij zijn ondersteuners voor budgetbeheerders. We helpen onze collega's met het vaststellen van de budgetten om deze vervolgens in de begrotingen te krijgen. Ook het beheer van deze budgetten is een taak waarbij wij ondersteunen. Dit doen we door regelmatig gesprekken te voeren met budgetbeheerders en waar nodig bij te sturen. Richting het einde van het jaar kijken we mee in de jaarrekening en de verantwoording van alle uitgaven. De werkzaamheden zijn dus vooral intern gericht. “

Wat vind je het leukste in je werk?

“Ik ben nauwkeurig en gedreven. Ik doe altijd alles graag heel goed. Bovendien wil ik anderen zoveel mogelijk helpen, met als gevolg dat ik soms te veel op de inhoud kom te zitten. Ik check bij collega's of ze aan bepaalde dingen hebben gedacht, zoals een contract dat bijna verloopt. Altijd met de bedoeling om samen zo goed mogelijk werk te leveren.”

Waar kijk je met trots op terug?

“Het opbouwen van ons huidige team en de teams van andere vensters: mensen begeleiden, mensen opleiden, zorgen dat je aanwezig bent en dat ze je weten te vinden. Ik ben er blij mee dat dit goed is gelukt. Mensen komen bij mij en mijn collega's aan het bureau staan om vragen te stellen. Dat is echt investeren in onderlinge relaties.”

Verbinden of vernieuwen?

“Grotendeels ben ik bezig met verbinden. Het contract zelf hoef ik niet op te stellen, de afspraken met verenigingen hoef ik niet te maken, maar ik kan wel aangeven waar collega's aan moeten denken. Dit is voor mij echt verbinden: alle betrokkenen zo goed mogelijk informeren, zodat (vervolg)processen goed verlopen.”

Waarom MijnGemeenteDichtbij?

“In mijn netwerk werd ik benaderd omdat er een behoorlijke uitdaging lag bij MGD. Een team samenstellen, met alle bijbehorende processen. Ook het financiële gedeelte moest daarbij worden meegenomen. Grote veranderingen om dit allemaal op orde te krijgen. Juist dat sprak me aan, want dat is mijn passie. Ik ervaar dus voldoende uitdaging, maar zeker ook vertrouwen om dingen uit te kunnen voeren.  

Je moet dingen zelf aangeven en dan wordt daar gehoor aan gegeven. Daarin word je ook gestimuleerd. Is er iets dat je nog nodig hebt om je functie beter uit te kunnen voeren? Dan wordt dat geregeld.”

Meer weten?