Ontmoet Mike

Benieuwd wat collega's doen bij MGD? Maar ook vooral hoe ze het zelf vinden? Mike: “Elke maand is een soort cyclus met vaste werkzaamheden. Daarnaast voer ik regelmatig gesprekken met collega's over hun pensioen. Iets wat je niet per se verwacht in mijn functie, maar ik vind het erg leuk om te doen.”

Stel jezelf eens voor...

Naam: Mike Coret 
Functie: salarisadministrateur en E-HRM 
Carrière bij MGD: begonnen in juli 2020 na een baan bij een commerciële organisatie.   

Wat doe je als salarisadministrateur en E-HRM?

“Mijn werkdag is iedere dag anders. Binnen één maand heb ik bepaalde processen die ik oppak. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de dag waarop alle salarissen worden betaald. Dan ben ik daar een paar dagen mee bezig om alles te verwerken, zodat iedereen krijgt waar hij of zij recht op heeft. Ik houd me ook bezig met belastingafdrachten en zorg ervoor dat pensioeninleg op de juiste plekken terechtkomt. Elke maand is een soort cyclus: urenadministratie, pensioengesprekken en doorontwikkelingen van allerlei systemen. Ik voer regelmatig gesprekken met collega's over hun pensioen. Iets wat je niet per se verwacht in mijn functie, maar ik vind het erg leuk om te doen.  

Daarnaast ben ik veel bezig in interne systemen. Als applicatiebeheerder van ons HRM-systeem zorg ik ervoor dat nieuwe medewerkers tijdens hun onboardingproces uitleg krijgen. Daarnaast begeleid ik medewerkers van ons servicepunt. In dit systeem kunnen collega's hun urenadministratie, verlofaanvragen en andere HR-gerelateerde zaken regelen. Ideaal!”

Wat vind je het leukste in je werk?

“Het toppunt is een vlekkeloze salarisrun, zodat iedere medewerker krijgt waar hij of zij recht op heeft. De meeste voldoening haal ik uit de (pensioen)gesprekken, omdat je dan echt de helpende hand bent. Je kunt dan inzoomen op de persoonlijke situatie van een collega en die goed adviseren. Ik vind het leuk, maar ook belangrijk om een goede en ondersteunende rol te vervullen. Dit is ook een stukje van goed werkgeverschap. Het is mooi als ik daaraan kan bijdragen.”

Waar kijk je met trots op terug?

“Dat is zeker de verbetering rondom E-HRM. Er is in 3,5 jaar veel gebeurd. Alles is in de tussentijd gedigitaliseerd qua mutaties. Ook hebben we hard gewerkt om mensen beter mee te nemen in het proces naar hun pensioen. Het is erg zinvol om dit stukje adviseren op te pakken; ik kan mensen echt helpen met bepaalde vraagstukken, zoals het eerder stoppen met werken.”

Verbinden of vernieuwen?

“Vernieuwen, zeker. Vooral door alle bestaande processen en systemen te verbeteren en bij elkaar te brengen in één omgeving. Het is voor mij elke keer weer een uitdaging om alle registraties en aanvragen voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken.”

Waarom MijnGemeenteDichtbij?

“Ik ben gestart in een andere rol en doorgegroeid naar mijn huidige functie bij deze organisatie. Dat komt mede door alle mogelijkheden tot ontwikkeling bij MGD. Ook het activiteit-gerelateerd werken vind ik erg fijn. Vergeet natuurlijk ook niet de voorzieningen voor het pensioen: die komen aan de voorkant niet goed naar voren, maar zijn aan de achterkant wel goed geregeld.

Hiervoor heb ik bij een commercieel bedrijf gewerkt waar een leaseauto onderdeel was van mijn arbeidsvoorwaarden. Daar sprak ik regelmatig mensen die 50+ waren en niet genoeg geld hadden voor hun pensioen. Dat heeft me doen beseffen dat dit een belangrijk onderdeel is, niet alleen voor nu maar zeker voor later.”

Meer weten?