Ontmoet Nadine

Benieuwd wat collega's doen bij MGD? Maar ook vooral hoe ze het zelf vinden? Nadine: “Wij werken veel op locatie, waardoor je ook echt contact hebt met de collega’s. Dat is erg fijn.”

Stel jezelf eens voor...

Naam: Nadine Boons 
Functie: medewerker DIV 
Carrière bij MGD: gestart in februari 2021 als administratief ondersteuner bij Sociaal Domein. Na een half jaar gestart in de huidige functie.

Wat doe je als medewerker DIV?

“DIV staat voor documentaire informatievoorziening. Mijn werkzaamheden bestaan uit het beheren van dossiers en het registreren van documenten. Daarbij ken ik aan documentatie een bewaartermijn toe en ondersteun ik collega’s bij het zaaksysteem. In dat systeem registreren wij alles, dus alle communicatie en belangrijke documenten. Tegenwoordig hebben we alle documenten digitaal; de papieren variant wordt altijd vervangen door een digitaal exemplaar.

Eerst werkten we natuurlijk meestal met papieren dossiers. Deze liggen allemaal nog in een gemeenschappelijk archief. Jaarlijks besluiten we welke dossiers vernietigd mogen worden. Dit is altijd in overleg met een archivaris. Veel van onze projectwerkzaamheden hebben te maken met het archief. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het opruimen van oude kasten. Die documenten moeten allemaal uitgezocht worden. Echte puzzelwerkjes, heel leuk, maar het kost ook heel veel tijd.”

Wat vind je het leukste in je werk?

“Het is vooral leuk om collega’s verder te helpen. Om samen na te denken over uitdagingen en hoe we die kunnen oplossen. We krijgen allerlei vragen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over het systeem tot advies over de manier en duur van archivering. Of het gaat over het opslaan van documenten. Dat vind ik echt heel leuk.”

Waar kijk je met trots op terug?

“We zijn al bijna twee jaar bezig met het meldsysteem Topdesk. Daar kunnen mensen vragen stellen. Dat was vrij nieuw. Ik merk dat dit steeds beter begint te lopen. Dat is leuk om te zien. Servicegericht bezig zijn is fijn!”

Verbinden of vernieuwen?

“We zijn verbindend, want we spreken heel veel mensen uit verschillende teams. Die kun je ook onderling verbinden natuurlijk. We zijn ook vernieuwend, want we denken veel na over werkprocessen en hoe dit te verbeteren. Zeker met het oog op de enorme toename in digitale archivering.”

Waarom MijnGemeenteDichtbij?

“Vooral vanwege de kansen die ik hier heb gekregen. Er is veel ruimte om mezelf te ontwikkelen. Op dit moment ben ik medewerker DIV-B, maar ik krijg de kans om door te groeien naar medewerker DIV-A. Er is een prettige werksfeer, iedereen is bereid je te helpen. Wij werken veel op locatie, waardoor je ook echt contact hebt met de collega’s. Dat is erg fijn. Zeker bij vragen van collega’s, is het belangrijk dat ze ons letterlijk weten te vinden.”

Meer weten?