Ontmoet Renate

Benieuwd wat collega's doen bij MGD? Maar ook vooral hoe ze het zelf vinden? Renate: “Elke vergunning is een puzzel die opgelost moet worden. Dit lukt alleen als we goed samenwerken. Wanneer de aanvrager goed is geholpen en dat opmerkt, dan is dat een mooi compliment.”

Stel jezelf eens voor...

Naam: Renate van de Woestijne  
Functie: vergunningverlener
Carrière bij MGD: gestart in 2023 na de opleiding Bouwkunde.  

Wat doe je als vergunningverlener?

“Bouwplannen in Boxtel? Dat is mijn terrein. Ik houd me bezig met het beoordelen van vergunningen en ben daarnaast regelmatig met aanvragers in gesprek. Van dakkapellen tot hele appartementencomplexen, ik regel het graag. Daarbij heb ik regelmatig contact met collega’s en andere partijen en draag ik zorg voor een goede evaluatie van iedere aanvraag. De verschillende projecten houden mijn werk interessant en afwisselend.”

Wat vind je het leukste in je werk?

“Toetsen, toetsen, toetsen! Elke vergunning is een puzzel die opgelost moet worden. En als iemand zegt: 'Top geregeld!', dan is mijn werk goed gelukt. Dit lukt alleen als we goed samenwerken. Wanneer de aanvrager goed is geholpen en dat opmerkt, dan is dat een mooi compliment.”

Waar kijk je met trots op terug?

“Ik hoor regelmatig terug van mensen dat ze het prettig vonden samenwerken met mij. Dat geeft me voldoening. Verder vind ik het opvallend hoe goed de sfeer is in ons team. Iedereen helpt elkaar en dat is erg prettig.”

Verbinden of vernieuwen?

“Wat betreft vernieuwing hecht ik waarde aan persoonlijke ontwikkeling en zelfverbetering. Verbinding is ook een kernpunt voor mij. Een goede samenwerking met collega’s en aanvragers staat centraal in mijn functie."

Waarom MijnGemeenteDichtbij?

“Dat komt grotendeels door de positieve werkomgeving in de organisatie. De mogelijkheden voor professionele groei en de zelfstandigheid die werknemers hier krijgen, vind ik erg prettig.”

Meer weten?