Ontmoet Richard

Benieuwd wat collega's doen bij MGD? Maar ook vooral hoe ze het zelf vinden? Richard: “Er zijn teamuitjes en vanuit MGD kun je je ook aanmelden voor verschillende uitjes. Zo leer je snel mensen kennen en is het gewoon heel gezellig. Er wordt genoeg georganiseerd!”

Stel jezelf eens voor...

Naam: Richard Slegers 
Functie: civieltechnisch medewerker 
Carrière bij MGD: in 2022 gestart bij MGD. Daarvoor zes jaar bij een andere gemeente gewerkt.

Wat doe je als civieltechnisch medewerker?

“Ik ben verantwoordelijk voor het beheer en toezicht bij onder andere het onderhoud van asfalt, bermen, sloten, kabels, leidingen en de beheersing van onkruid. Daarnaast kijk ik onder andere naar bestrating en civiele kunstwerken, zoals tunnels en bruggen.

Wij sturen erop aan dat problemen en vraagstukken worden opgelost, maar zijn ook bezig met het structurele beheer. Denk aan het vervangen van wegen, fietspaden en rioleringen. Wij zorgen dat aannemers zich op het werk kunnen inschrijven. Tijdens de uitvoering hebben wij toezicht en controle. Hiervoor hield ik me vooral bezig met kabels en leidingen bij een andere gemeente. Nu is het veel breder en dat vind ik erg leuk.”

Wat vind je het leukste in je werk?

“Dat ik met verschillende mensen in contact ben. Het ene moment ben ik bij een inwoner met een klacht en het andere moment ben ik bij een aannemer of opdrachtnemer. Daarnaast ben ik regelmatig op kantoor met collega’s. Geen dag is hetzelfde. Dat maakt het iedere keer weer spannend. Onze functie bestaat vooral uit het in gesprek gaan met verschillende disciplines. In de wereld van openbare ruimte staat alles in verbinding met elkaar: groenbeheer, rioolbeheer, civiel, kabels en leidingen. Die verbinding moet je wel kunnen vinden in je werkzaamheden.

Daarnaast moet je diezelfde verbinding ook vinden met de opdrachtnemers én de inwoners. Je bent de hele dag aan het communiceren met het tussenspel daarin. Daarbij ga ik vooral met mensen in gesprek; persoonlijk contact is belangrijk. Ik laat mijn gezicht bewust zien, want dat vinden de meeste mensen het prettigst. Dat zorgt vaak ook voor een goed resultaat voor alle partijen.”

Waar kijk je met trots op terug?

“Sommige dingen waren voor mij helemaal nieuw. In het begin ben ik daardoor vooral bezig geweest met leren en zoeken. Ik ben vooral op kantoor bezig, maar hierin krijgen we alle vrijheid. Veel collega’s met wie ik samenwerk, zijn ook vaak op kantoor. Zo zoek je elkaar makkelijk op. Ik vind het erg prettig om te merken dat er genoeg ruimte is om in een nieuwe functie te groeien.”

Verbinden of vernieuwen?

“Ik ben een verbinder. Meestal ben ik degene die iets regelt. Ik vind het belangrijk dat het gesprek onderling goed gevoerd wordt. Alleen dan kom je tot een passende oplossing voor alle betrokkenen.”

Waarom MijnGemeenteDichtbij?

“Voor mij persoonlijk is het dichterbij dan de vorige werkgever. Geen reistijd meer, dus nu ben ik zo op mijn werk. Het zijn overzichtelijke gemeenten. Collega’s zijn betrokken en dat geeft een gemoedelijke sfeer. Het is heel fijn om de balans te kunnen vinden tussen werk en thuis.

De interne manier van communicatie is fijn. Er zijn veel jonge collega’s. Dat maakt het natuurlijk ook gezellig. Er zijn teamuitjes en vanuit MGD kun je je ook aanmelden voor verschillende uitjes. Zo leer je snel mensen kennen en is het gewoon heel gezellig. Er wordt genoeg georganiseerd!”

Meer weten?