Ontmoet Veerle

Benieuwd wat collega's doen bij MGD? Maar ook vooral hoe ze het zelf vinden? Veerle: “Het is niet alleen het werk dat telt, maar ook de collega's en de sfeer. Die geven de juiste energie en die vind ik zeker bij MGD.”

Stel jezelf eens voor...

Naam: Veerle Bens  
Functie: medewerker Invordering  
Carrière bij MGD: gestart in 2022.

Wat doe je als medewerker Invordering?

“Een gemeente legt bepaalde aanslagen op aan inwoners. Dat betekent dat ze rekeningen versturen voor diensten of taken die de gemeente uitvoert. Wij zorgen ervoor dat deze worden betaald, we regelen automatische incasso's en treffen betalingsregelingen.  

Daarnaast kijken we ook naar andere onderdelen, zoals kwijtschelding van een aanslag wanneer inwoners iets echt niet kunnen betalen. Dan schakel ik veel met sociale organisaties. Daarnaast schakel ik met het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving als er een dwangsom is opgelegd. Op onze afdeling zijn er veel diverse werkzaamheden. Het is een kwestie van schakelen binnen ons team, met andere teams of met inwoners. Dit maakt het heel afwisselend.”  

Wat vind je het leukste in je werk?

“Het contact met inwoners. Niet altijd fysiek, maar wel veel telefonisch. Tijdens die gesprekken zoek je naar oplossingen zodat betalingen toch mogelijk worden gemaakt. Hoe maken we het haalbaar voor hen? Dat is wat ik echt leuk vind aan mijn werk, daarom heb ik bewust voor de overheid en specifiek deze functie gekozen.”

Waar kijk je met trots op terug?

“We hebben op dit moment geen specifieke, nieuwe projecten. Als ik terugkijk, zijn we op onze afdeling continu bezig met allerlei zaken om het voor de inwoner makkelijker te maken. Denk aan de vormgeving van een aanslag. Die veranderen we bewust om het voor inwoners duidelijker en concreter te maken, wat ook leidt tot beter betalingsgedrag. We doen alles voor de inwoner: hoe kunnen we iets makkelijker maken of verbeteren? Eerlijk gezegd, vind ik dat heel mooi. Mijn hart ligt bij het goed doen voor een ander en dat komt sterk terug in mijn werkzaamheden.”

Verbinden of vernieuwen?

“Vooral verbinden. Collega's vragen vaak waar ze met een bepaalde vraag terechtkunnen. Dan wordt er direct iemand genoemd, zodat de ander meteen verder kan. Dit vind ik heel prettig en superbelangrijk. Zo kunnen we als gemeentelijke organisatie snel schakelen, duidelijkheid bieden aan inwoners en hen daarmee echt ontlasten.”

Waarom MijnGemeenteDichtbij?

“Bij MGD heerst een bijzonder leuke sfeer onderling. Als ik kijk naar wat er naast het werk wordt georganiseerd, dan is dat top. De vele activiteiten zorgen voor een sterke verbinding onderling. Dat merk je natuurlijk niet meteen, maar naarmate je langer meeloopt valt het op. Ik heb er vriendschappen aan overgehouden en dat is meteen de reden waarom ik hier niet zomaar weg zou gaan. De betrokkenheid en het elkaar echt zien: dat is zo waardevol.”

Meer weten?