Onze organisatie

Er zijn twee zelfstandige gemeenten, met een eigen gemeenteraad en college van B&W, maar deze worden ondersteund door één personele organisatie, waar ongeveer 470 collega’s werkzaam in zijn: MijnGemeenteDichtbij.

MijnGemeenteDichtbij is een dynamische organisatie, die volop in beweging is. Onze medewerkers zijn onze kracht. We streven naar vernieuwing, verbinding en werken met passie. Deze kernwaarden typeren het karakter van ons, als organisatie.

Onze kernwaarden in beeld

Video we streven naar vernieuwing

Video we staan voor verbinding

Video wij werken met passie

Competenties

Richting onze medewerkers en ook als organisatie streven wij ernaar om wendbaar te zijn in plannen, organiseren en onze manier van werken. We willen schaalbaar, modern en innovatief blijven. We gaan bewust om met maatschappelijk geld en bieden een kwalitatief goede dienstverlening. Onze gemeenten werken met ons mee; binnen de organisatie, maar ook met inwoners, ondernemers en andere maatschappelijke partners.

Mensen die bij ons werken herkennen zich in een drietal competenties; veerkracht, integraal werken en digitaal vaardig.

  • Het werken vanuit veerkracht: op een positieve manier omgaan met veranderingen in workload en qua takenpakket.
  • Integraal werken: het vermogen om verschillende onderwerpen en belangen bijeen te brengen om daar vervolgens een juiste afweging in te maken.
  • Digitaal vaardig: het vermogen om zelfverzekerd, doelgericht, veilig en kritisch gebruik te maken van het volledige scala aan digitale technologieën voor informatie, communicatie, samenwerken en oplossen van problemen.